Presidents

Valery Bolotov
Bolotov

By Serdechny [CC BY 3.0]

  • Naixement: 13/02/1970, Federació Russa
  • Mandat: 18/05/2014 – 14/08/2014

Bolotov està casat i té dos fills. Va néixer el 13 de febrer del 1970 a la ciutat de Taganrog. El 1988 va ser reclutat per l’exèrcit soviètic. Després del servei militar va realitzar estudis superiors en economia i enginyeria.

El 5 d’abril del 2014, Bolotov va publicar un vídeo encoratjant un grup militar i la població de la zona a defensar la seva terra del govern de Kíev. El dia següent un grup d’opositors armats es van apoderar de l’edifici dels Serveis de Seguretat de Kíev (SBU); una ocupació en què Bolotov va participar activament.

Va ser el comandant en cap de l’Exèrcit del Sud-est. L’assemblea popular el va nomenar governador de la regió de Lugansk i, així, va aconseguir trencar amb les polítiques de Kíev.

Bolotov està a les llistes de persones sancionades per la Unió Europea, que inclou la prohibició de viatjar-hi i la congelació dels seus actius. També està inclòs a les llistes del Canadà i dels Estats Units.

El 13 de maig del 2014, el dia després del referèndum d’autodeterminació de la República Popular de Lugansk, Bolotov va patir un atemptat, del qual va sortir amb algunes ferides greus. El 18 de maig va ser escollit, per l’Assemblea Nacional de Lugansk, cap d’aquesta República Popular. A causa de les ferides de l’atemptat, Bolotov va renunciar al càrrec el 14 d’agost del 2014.

Ígor Plótnitski
By Полиционер [CC BY 3.0]

By Полиционер [CC BY 3.0]

  • Naixement: 26/06/1964, RSS Ucraïna
  • Mandat: 14/08/2014 – actualitat

Plótnitski està casat i té dos fills. Del 1982 al 1991 va servir a les Forces Armades. L’any 1987 es va graduar a la Facultat d’Enginyeria d’Artilleria.

Des del 1992 va treballar en diverses empreses com a director gerent i subdirector per a assumptes comercials. L’any 1996, a Lugansk, va dirigir una empresa dedicada al comerç a l’engròs i al detall de combustibles i lubricants.

El 2004 va començar a treballar a la Inspecció Regional de Protecció al Consumidor. Va ser el principal especialista, cap adjunt del departament, cap del departament de control de qualitat i d’aplicació de productes bàsics no alimentaris i de combustible i cap del departament de vigilància del mercat.

Després de la proclamació de la República Popular de Lugansk (RPL), Plótnitski va començar a prendre part activa en les activitats lligades a l’exèrcit de la RPL. L’abril del 2014 es va convertir en el primer comandant del batalló “Dawn”. El 21 de maig l’Assemblea Republicana el va escollir Ministre de Defensa. El 14 d’agost, a causa de la dimissió de Bolotov, va esdevenir president.

Com a representant de la República Popular de Lugansk, el 5 de setembre va participar als acords de Minsk amb l’objectiu de trobar una solució pacífica al conflicte del Donbass. Una de les primeres lleis que va ordenar va ser proporcionar assistència financera als orfes i les òrfenes que van perdre els seus pares en els combats.

La fiscalia general d’Ucraïna ha acusat Plótnitski de segrest i assassinat d’una periodista russa, i de violació de la integritat territorial d’Ucraïna. A més, Plótnitski està a les llistes de persones sancionades pels Estats Units, Canadà, Suïssa i la Unió Europea.

L’any 2015 va rebre l’Ordre de l’Amistat de la República d’Ossètia del Sud per la seva contribució al desenvolupament i enfortiment de les relacions d’amistat i cooperació entre els pobles d’Ossètia del Sud i la República Popular de Lugansk.

 

Primers ministres

Vasily Nikitin
By канал «Че Гевара» [CC BY 3.0]

By канал «Че Гевара» [CC BY 3.0]

  • Naixement: 25/11/1971, Shargun (RSS Uzbekistan)
  • Mandat: 18/05/2014 – 04/07/2014

El 1989 es va graduar a l’escola i, més tard, es va traslladar a l’óblast de Lugansk.

L’any 1994 es va graduar a la Universitat Nacional Agrària de Lugansk. El 1995 es va convertir en el fundador de l’empresa “Fàbrica de Lugansk”, que va fer fallida al principi del 2000. Va treballar com a economista en cap i va crear la branca regional a Lugansk de l’organització del Poble d’Ucraïna: la Unió Ecològica de Jardiners.

El 2008 va fundar el negoci agrícola “Nikitin Brothers” i el 2010, “Recursos de la Cambra”, una empresa de productes ecològics. Va participar activament en l’organització d’un referèndum sobre l’estatus de la regió de Lugansk.

El 21 d’abril del 2014 va ser escollit president de l’Assemblea Popular de l’óblast de Lugansk. El 18 de maig del 2014 es va convertir en el Primer Ministre de la República Popular de Lugansk.

Al començament de juny era buscat per la fiscalia d’Ucraïna per cometre actes per tal de canviar les fronteres o el territori de la frontera estatal d’Ucraïna i l’ordre constitucional. El 12 de juliol del mateix any va ser inclòs a les llistes de persones sancionades per la Unió Europea i els Estats Units.

Marat Bachirov
By aldana.ru [CC BY-SA 4.0]

By aldana.ru [CC BY-SA 4.0]

  • Naixement: 20/01/1964, Izhevsk (Federació Russa)
  • Mandat: 04/07/2014 – 20/08/2014

Va néixer el 20 de gener del 1964 a prop dels Monts Urals, en una família d’origen tàtar. El 1986 es va graduar en enginyeria electrònica a l’Institut Tècnic d’Izhevk.

El 2008 va estudiar a l’Acadèmia d’Economia Nacional dependent del Govern de la Federació Russa en el marc del programa “La reforma i el desenvolupament de Rússia”. L’any 2012 es va graduar en Relacions Governamentals a la Universitat Estatal de Moscou Lomonosov.

Des del 1991, va ser membre del Consell de Districte d’Oktyabrsky, on va ocupar la vicepresidència. Tres anys més tard, va ser assistent del president del Comitè del Consell de la Federació d’Afers Internacionals, Vladimir Podoprigora.

Entre el 2003 i el 2004 va ser cap adjunt de relacions públiques i portaveu del governador de la regió, Nizhny Novgorod. També va ser membre de diferents comissions al Ministeri d’Energia rus i del consell assessor del servei federal antimonopoli.

L’abril del 2004 va ser l’assessor principal del director general del grup empresarial Renova i, un any més tard, cap dels projectes regionals de l’ONG “Institut de Desenvolupament Corporatiu” de Renova.

Entre el 2008 i el 2012 va ocupar la presidència de dues organitzacions: el Sistema d’Energia Integrat Regional (IES) i el consell d’administració de JSC Territorial.

El 4 de juliol del 2014 el cap de la República Popular de Lugansk, Valery Bolotov, el va nomenar Primer Ministre, després de ser confirmat en el càrrec pel Consell Suprem de Lugansk. Aquell mateix mes, Bachirov va ser inclòs a la llista de persones sancionades per la Unió Europea a causa de la situació a Ucraïna. El 20 d’agost del 2014 va renunciar al càrrec, quan Valery Bolotov va dimitir com a cap de la República.

Guennadi Tsiploakov
  • Naixement: 21/07/1973, Maltxevka-Polnènskaia (óblast de Rostov, Federació Russa)
  • Mandat: 26/08/2014 – actualitat

Està casat amb Lili Sklyarova i té dos fills. Va néixer a l’óblast de Rostov (Rússia). Més tard es va traslladar amb els seus pares a Lugansk (Ucraïna).

El 1994 va fundar la companyia de motor LAN. L’any 2001 va ser nomenat cap de l’empresa de transport de gas Ukrtransnafta, a l’àrea de Lugansk.

El 2009 es va graduar a la Universitat Nacional de l’Est d’Ucraïna. Va ser Cap d’Estat Major de l’Exèrcit dels estats del sud-est, i a continuació, el primer diputat “governador de la gent”.

El 26 d’agost del 2014 va ser nomenat Cap de la República Popular de Lugansk.