colombia-drets-humansOficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans

L’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans és l’òrgan de l’ONU encarregat de promoure el respecte universal dels Drets Humans. A Colòmbia, es va establir una oficina d’aquest organisme l’any 1997.

Equip Nizkor

A la pàgina web d’Equip Nizkor podreu trobar informació sobre el procés de pau, el Pla Colòmbia, paramilitarisme, desplaçats, indígenes i camperols, desapareguts i comunicats varis.

Centre de Documentació de CODHES (Consultoria per als Drets Humans i el Desplaçament)

Butlletins i publicacions actualitzats sobre la situació dels desplaçats colombians.

Amnistia Internacional

La biblioteca d’Amnistia Internacional conté un arxiu molt complet d’informes per països, així com de notícies i accions urgents. Ofereix l’opció de fer cerca de la documentació per països i temes. La majoria dels documents estan disponibles en anglès, francès i castellà.

Human Rights Watch

ReliefWeb

En aquesta pàgina web de l’Oficina per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris (OCHA) de les Nacions Unides, podeu trobar documents de diferents organitzacions de denúncia, així com d’ajuda humanitària, d’informació general,… sobre la situació dels drets humans a Colòmbia. (En anglès)

Comitè Internacional de la Creu Roja

En aquest web podeu trobar notícies d’actualitat, comunicats de premsa i articles d’interès sobre desplaçament intern, dones a la guerra, etc.